Különleges ipari műanyagok III. (PSU, PEI, PSU, Fluorosint)

PSU 1000
(Polifenilénszulfon)

fekete színben

Magas üzemi hőmérsékleten használható (150 ºC). Nagyon jó mérettartás. Élelmiszerrel történő érintkezés megengedett. Nagyon jól ellenáll a gamma és a röntgen sugaraknak. Jobb ütőmunkával rendelkezik, mint a PEI és a PSU anyagok.  Rendkívül hidrolízis-álló. Gőzzel sterilizálható, ezért elterjedten használatos a gyógyászatban és az élelmiszeriparban.

PEI 1000
(Poliéterimid)

fényáteresztő színben

Magas üzemi hőmérsékleten használható (150 ºC). Nagyon jó mérettartás. Élelmiszerrel történő érintkezés megengedett. Nagyon jól ellenáll a gamma és a röntgen sugaraknak. Optimális kombinációját kínálja a mechanikai, hő és elektromos tulajdonságoknak. Nehezen éghető, égése alacsony füstképződéssel jár. Jó szigetelő, az elektromos ipar és az elektronika kedvelt anyaga.

PSU 1000
(Poliszulfon)

sárga-fényáteresztő színben

Magas üzemi hőmérsékleten használható (150 ºC). Nagyon jó mérettartás. Élelmiszerrel történő érintkezés megengedett. Nagyon jól ellenáll a gamma és a röntgen sugaraknak. Jó vegyszer és hidrolízis álló.

SYMALIT® PVDF 1000
(Polivinilidénfluorid)

fehér színben

Magas üzemi hőmérsékleten használható (150 ºC). Jók a mechanikai tulajdonságai, szívóssága, merevsége. Kitűnő a vegyszerállósága. Jó csúszási tulajdonsága, és mérettartása. UV és időjárás álló. Gamma és röntgen sugaraknak ellenáll. Élelmiszer-kontakt megengedett.

FLUOROSINT® 500
(Politetrafluoretilén + mesterséges csillám)

csontszínű

Magas üzemi hőmérsékleten használható (260 ºC). Kitűnő vegyszer-állóságú. Jó kopásállóság, nagyon jó mérettartás és UV állóság jellemzi. Kilencszer jobb a mérettartása, merevsége, mint a töltetlen PTFE termékeknek. Lineáris hőtágulása közelíti az alumíniumét.

FLUOROSINT® 207
(Politetrafluoretilén + mesterséges csillám)

csontszínű

A FLUOROSINT® 500 élelmiszeripari felhasználásra alkalmas változata.